Om oss

En gråmulen tisdag 2010 kom en tanke där stillastående borrhålsvatten korsbefruktades med hur man som dykare bärgar föremål från sjöbotten. Den snilleblixten blev starten på ett nytt företag. 

Affärsidé

EnergyBooster AB utvecklar och marknadsför produkter som på ett enkelt sätt ska minska energiförbrukningen i fastigheter.  Vi vänder oss till fastighetsägare inom Norden med produkter som minskar mängden köpt energi till förmån för de naturligt förekommande energikällorna. Våra produkter säljs i huvudsak genom våra återförsäljare för att säkerställa en personlig kontakt och god service före, under och efter installationen av våra produkter. Genom gedigen kunskap i energioptimering och stor nyfikenhet i tillämpning av energiteknik skapar vi produkter som ska utmärka sig genom en kort återbetalningsperiod för våra kunders investeringar.

Hej, kul att du läser här!

Jag heter Willy Ociansson och det här är vår historia.

Energi och miljö är de frågor jag brinner för. Jag har ägnat större delen av mitt arbetsliv till att ta fram hållbara lösningar och reducera energibehov i stora fastigheter och inom industrin. Under senaste 30 åren har jag arbetat med allt från ventilations teknik till teknisk chef i det kommunala bostadsbolaget med lite drygt 7000 lägenheter.

Mina uppdrag har handlat om energioptimering av hus, att praktiskt ställa om från fossilt till förnybart med egna snurror och skapa Sveriges första passiva höghus. Jag insåg samtidigt att man i hela landet står inför likartade problem och för att göra större nytta tog jag 2008 beslutet att bli min egen, Willys CleanTec AB såg dagens ljus som idag arbetar jag med att hjälpa fastighetsägare över hela landet att förbättra deras energisystem och inte minst med att utbilda deras personal. Två år efter starten av WCT står jag lätt röd om kinderna och tar emot Energimyndighetens pris som årets Energirådgivare inför fullsatt salong. Det är en speciell känsla det där när någon säger att det man gör för andra är viktigt.

Vi har utvecklat flera produkter men BorrhålsBooster tekniken är något speciellt. Den kom till i samband med att vi i bostadsbolaget skulle göra ett energilager. Luleå Tekniska Universitet anordnade en utbildning i hur geoenergi fungerar på djupet. Under andra utbildningsdagen gick vi igenom hur borrhålet jobbar som en värmeväxlare mot berget och hur borrhålsmotstånd påverkar processen. Jag fastnade på att vattnet i borrhålet faktiskt är stillastående och att ingen verkar ha tänkt på det. Det var då tankarna hamnade på sommarens dykningar på västkusten och hur vattnet blandas om turbulent när bubblorna stiger efter en utandning. Och inte minst vilka krafter som uppstår när man använder luft i en sk. mamutpump som vi använder vid muddring och bärgning av föremål från botten. Jag skissade ner mina tankar på en teckning och visade sedan Bo Nordell som är en av de mest erfarna inom området. Han höjde ögonbrynen och sa att detta hade han funderat på sedan 80-talet, men du Willy, du knäckte nöten. 

Jag är fortfarande aktiv i Willys CleanTec AB som enbart håller föreläsningar och utbildningar. EnergyBooster AB gör all produktutveckling, försäljning, installation och eftermarknad. Blickar jag tillbaka sedan starten är jag självklart glad över affärerna, men framför allt stolt att korsbefruktningen av mina tankar den där gråa tisdagen i Luleå bidragit till att minska användandet av köpt energi till förmån för våra naturliga energikällor.

Tack för att du tog dig tid att läsa, vi ses och hörs!

Jag vill veta mer, kontakta mig!